Manchester United reageert op aantijgingen Antony: 'Dit nemen we serieus'

Manchester United reageert op aantijgingen Antony: 'Dit nemen we serieus'

6 september - 16:40

Manchester United heeft via de officiële kanalen gereageerd op de aantijgingen rondom aanvaller Antony. De Braziliaanse aanvaller werd door zijn ex-vriendin beschuldigd van huiselijk geweld. 

"Manchester United erkent de aantijgingen tegen Antony en weet dat de politie onderzoek doet", aldus de topclub uit de Premier League. "In afwachting van verdere informatie zal de club geen commentaar geven. Als club nemen we deze zaak serieus, waarbij we rekening houden met de impact van deze beschuldigingen en de impact van de berichtgeving op slachtoffers van misbruik."

Antony werd maandag uit de selectie van Brazilië gezet vanwege de aantijgingen. De voetbalbond van het Zuid-Amerikaanse land meldde dat hij niet bij de selectie zit wegens 'feiten die maandag bekend zijn geworden'.

Volgens Antony is er niets waar van de beschuldigingen. "Uit respect voor mijn fans, vrienden en familie voel ik me verplicht om publiekelijk te spreken over de valse beschuldigingen waarvan ik het slachtoffer ben geworden", schreef hij eerder via zijn social media-kanalen. "Ik vertrouw erop dat het lopende onderzoek mijn onschuld zal bewijzen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s