Wie Europees wil zien, moet dokken: de tarieven bij de Belgische afgezanten

Wie Europees wil zien, moet dokken: de tarieven bij de Belgische afgezanten

18 september - 22:30 Laatste update: 19 september - 21:29

Vijf Belgische vertegenwoordigers in de verschillende Europese competities, dat belooft dolle pret op die midweekse speeldagen! Uiteraard valt de magie van zo'n Europese avond het best te voelen in het stadion zelf. Wie aanwezig wil zijn, zal wel een zakcentje moeten ophoesten. VoetbalPrimeur.be brengt een overzicht van de Europese tarieven bij Royal Antwerp FC, Club Brugge, KRC Genk, KAA Gent en Union Saint-Gilloise.

Antwerp (Champions League)
Wat een boerenjaar beleeft de oudste club van ons land! Na de historische dubbel volgde een al even legendarische kwalificatie voor de groepsfase van het kampioenenbal. Voor het eerst sinds 1957 (!) mag Antwerp zich meten met het neusje van de Europese zalm. Met thuisduels tegen FC Porto, Shakhtar Donetsk en vooral FC Barcelona kondigt de herfst zich nu al stormachtig aan. Het lijdt geen twijfel dat de trotse Antwerpenaar die afspraken met de geschiedenis voor geen geld van de wereld zal willen missen. Wat stelt een bedrag van rond de 150 euro dan nog voor? Voor de staanplaatsen ben je ervan af met 125 euro, de duurste zitplaatsen uit het mini-abonnement komen neer op 185 euro.

Bron: rafc.be

Union (Europa League)
Naar goede gewoonte valt er ook in de hoofdstad Europees voetbal te bewonderen. Niet recordkampioen RSC Anderlecht zorgt daarvoor, maar wel het herrezen Union, nota bene in het Astridpark. Voor het tweede jaar op rij plaatste de club zich voor de poules van de Europa League. Daarin treft het met Liverpool FC een mythische tegenstander, waardoor menig Belgisch voetbalfan ongetwijfeld zal azen op een ticket. Voor 75 euro kan je er in alle drie groepswedstrijden al bij zijn, al gaat dat wel om de goedkoopste plekjes. De prijzen gaan tot 225 euro.

Club Brugge (Conference League)
Het zal even wennen worden voor de Brugse fans. Dit najaar komen niet langer de groten der aarde over de vloer, maar wel enkele meer bescheiden tegenstanders uit de Conference League. Nu ja, met Besiktas en Bodo/Glimt zitten er wel twee niet te onderschatten affiches bij. De passie bij het blauw-zwarte legioen kennende zal het dan ook drummen worden op Jan Breydel. Voor abonnehouders variëren de mini-abonnementen tussen 65 en 100 euro, in vrije verkoop komt daar telkens tien euro bovenop.

Bron: clubbrugge.be

KRC Genk (Conference League)
In Limburg staat de mooiste affiche al snel op het programma. Op donderdag 21 september komt Fiorentina langs in de Cegeka Arena. Dat belooft onmiddellijk een sleutelduel te worden met het oog op plaatsing voor de knock-out-fase. Verder kijkt Genk nog Ferencváros (Hongarije) en Čukarički (Servië) in de ogen. Trouwe fans kunnen er al bij zijn voor tarieven tussen de 50 en 80 euro. Wie geen seizoensabonnement heeft, betaalt telkens zo'n 15 euro meer.

KAA Gent (Conference League)
Met Gent treedt straks nog een vijfde Belgische strijdkracht in de Europese ring. De Buffalo's mogen zich nu al een vaste waarde noemen in de Conference League, hoewel die trofee pas drie jaar geleden het levenslicht zag. Zij waren er telkens bij in de groepsfase. Opnieuw moet overwintering de doelstelling zijn, zeker aangezien de tegenstand niet bepaald sexy oogt, met alle respect. Maccabi Tel-Aviv (Israël), Zorya Luhansk (Oekraïne) en Breidablik (IJsland): vanuit elke hoek van Europa valt bezoek te verwachten. In Gent is de ticketdienst het meest vrijgevig van allemaal: voor amper 30 euro kan je er al drie keer bij zijn, op voorwaarde dat je abonnee bent. In het duurste geval ben je 70 euro kwijt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s