Ref Van Driessche legt kaart Bonsu Baah uit: ‘Ook aan spelers gezegd’

Ref Van Driessche legt kaart Bonsu Baah uit: ‘Ook aan spelers gezegd’

4 september - 18:44 Laatste update: 18:58
41

Scheidsrechter Bram Van Driessche heeft de rode kaart voor Bonsu Baah van KRC Genk en Jan Vertonghen van RSC Anderlecht uitgelegd. Verder in de wedstrijd kreeg de aanvaller van KRC Genk een tweede gele kaart.

De fans vonden de eerste gele kaart van de aanvaller van KRC Genk overdreven. Zeker zo vroeg in de wedstrijd. ‘Ik kan de emotie en de mening van de mensen begrijpen, maar wat is duidelijk op de beelden is dat ik Bonsu Baah een gele kaart wil geven voor een hand in het gezicht van de Anderlecht-speler. Daarop ontstaat er een confrontatie die uitgelokt wordt door Jan Vertonghen, die bestraf ik ook met een gele kaart.’

Van Driessche vindt niet dat het tijdstip invloed mag hebben op zijn beslissing. ‘Zo’n gedrag tolereer ik ook niet in het begin van de match. Volgens de richtlijnen die ons opgelegd zijn kan ik niet anders om te reageren met twee gele kaarten. Ik heb ook verteld aan Bonsu Baah dat de gele kaart voor de arm in het gezicht was. In het heetst van de strijd gaat dat soms verloren’, klinkt het.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s