Voor veertig miljoen euro had je Bakayoko zelf moeten wegbrengen

"Voor veertig miljoen euro had je Bakayoko zelf moeten wegbrengen"

4 september - 15:46
4

Ibrahim Afellay vindt dat PSV Johan Bakayoko van de hand had moeten doen. In het slot van de zomerse transferwindow konden de Eindhovenaren hem voor veertig miljoen euro verkopen, maar in plaats daarvan vertrok Ibrahim Sangaré.

Lange tijd was het onduidelijk waar de toekomst van Bakayoko en Sangaré lag. Ondanks dat Brentford veertig miljoen bood, bleef de Rode Duivel in Eindhoven. Sangaré vertrok op Deadline Day juist naar Nottingham Forest. "PSV gaat Sangaré echt missen in grote wedstrijden", stelt Afellay bij Studio Voetbal. "Hij is niet de beste aan de bal, maar wel iemand die anderen in verdedigend opzicht veel werk ontneemt."

"Wat als er straks iets gebeurt met Veerman of Schouten?", vraagt Afellay zichzelf hardop af. "Dan heb je daar niet echt een speler van dat niveau klaarstaan. Ik zou Bakayoko eerder verkocht hebben dan Sangaré, omdat je een speler als Lozano haalt."

De voormalig Oranje-international vindt dan ook dat PSV zich hard had moeten maken voor een exit van Bakayoko. "Je had als leiding tegen Bakayoko kunnen zeggen: wij gaan Lozano halen, jouw kansen op speeltijd worden geringer. Helemaal als je zo'n bod krijgt, van veertig miljoen. Dan moet je hem eigenlijk zelf wegbrengen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s