Vanaken niet opgeroepen voor de Rode Duivels: 'Jammer, ik kan wel iets bijbrengen'

Vanaken niet opgeroepen voor de Rode Duivels: 'Jammer, ik kan wel iets bijbrengen'

4 september - 11:19
30

Een doelpunt voor Hans Vanaken, maar ook een nederlaag van Club Brugge tegen KAA Gent. De jubilaris die 400 wedstrijden voor Club Brugge speelde heeft nu even de tijd om zich met Club Brugge te focussen op de volgende competitiewedstrijd. Voor Vanaken immers geen Rode Duivels, wat hij toch jammer vindt.

We krijgen binnenkort een interlandbreak, maar niet voor Vanaken. Bondscoach Domenico Tedesco koos voor andere spelers en gaf Vanaken geen selectie voor de nationale ploeg. Jammer, vindt Vanaken. "Het is altijd een eer om erbij te zijn", zegt hij bij Het Belang van Limburg.

Vanaken denkt ook wel dat hij een selectie had kunnen krijgen na zijn prestaties van dit seizoen. "Ik vind dat ik mezelf niks kan verwijten", gaat hij verder. "Ik speel goed voor Club Brugge, zit goed in mijn vel. Ik doe gewoon mijn ding, kortom. Dan is het aan de bondscoach om keuzes te maken. Die moet ik respecteren", klinkt het.
Tedesco nam wel contact op met Vanaken om zijn beslissing uit te leggen, maar de middenvelder hoopt er de volgende keer toch gewoon weer bij te zijn. "Er is veel concurrentie, dat is waar, maar ik denk dat ik met mijn specifieke kwaliteiten wel iets kan bijbrengen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s