Riemer moet even slikken: Erg teleurgesteld, zo laat nog die tegentreffer

Riemer moet even slikken: "Erg teleurgesteld, zo laat nog die tegentreffer"

3 september - 23:14
44

RSC Anderlecht trekt met een zuur gevoel terug naar Brussel. Op bezoek bij KRC Genk leek het op weg naar een nieuwe driepunter, na een rode kaart voor Christopher Bonsu Baah en een 0-1-voorsprong dankzij Francis Amuzu. Diep in de toegevoegde tijd deed Tolu Arokodare de Cegeka Arena toch nog ontploffen: 1-1. Zelfs eeuwige optimist Brian Riemer moet daar toch even van bekomen.

Anderlecht leek hard op weg naar een vijftien op achttien, maar uiteindelijk staat de teller nu op dertien. Een voorsprong uit handen geven tegen tien tegenspelers voelt sowieso slecht aan. "Ik ben erg teleurgesteld dat we zo laat nog de gelijkmaker incasseren", moet Riemer bekennen bij Sporza.

Het duel werd al vroeg een beslissende richting uitgeduwd door de uitsluiting van Bonsu Baah, zag ook Riemer. "Er werden vandaag heel veel kaarten getrokken en het is door die eerste kaarten voor Vertonghen en Bonsu Baah dat alles veel te stressvol is geworden", lijkt de Deen scheidsrechter Bram Van Driessche de zwarte piet toe te schuiven.

Het leverde Anderlecht wel een leuk voordeel op. Toch speelden de Brusselaars nauwelijks iets klaar tegen tien Genkenaars. Volgens Riemer kregen ze wel nog voldoende "kansen om het af te maken", maar dat lukte niet. De opbouw was voor verbetering vatbaar, zag hij. "We zijn er niet in geslaagd om snel voordeel te halen uit de manmeersituatie."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s