Charleroi weet opnieuw niet te winnen, STVV komt gelijk in slotfase

Charleroi weet opnieuw niet te winnen, STVV komt gelijk in slotfase

3 september - 21:13
2

Sporting Charleroi en STVV hebben met 1-1 gelijk gespeeld, De Zebra's kwamen op voorsprong via een doelpunt van Oday Dabbagh. De Kanaries kwamen in de slotfase op gelijke hoogte via een strafschop van Aboubakary Koita. Charleroi was dicht bij de eerste driepunter van dit seizoen, maar speelt opnieuw gelijk in de Jupiler Pro League

Sporting Charleroi en STVV gingen de strijd aan in de zesde speelronde van de Jupiler Pro League. In de beginfase was Charleroi gevaarlijker dan STVV. Na de eerste fase van de match nam STVV het balbezit over. De Kanaries toonden zich dominant met 64% balbezit.

De match begon fanatiek tussen beide ploegen, maar naarmate de wedstrijd vorderde kwam er ook minder energie in de match. STVV behield het meeste balbezit, maar Charleroi werd nog gevaarlijk voor rust. Dit leverde geen doelpunt op en beide ploegen gingen rusten met 0-0.

In de tweede helft was opnieuw Charleroi gevaarlijker, De Zebra’s kregen een aantal kansen en STVV was een aantal keer onzorgvuldig achterin. In de 69e minuut was Charleroi erg dicht bij de eerste treffer, Mbenza trof de paal.

STVV wist in de 78e minuut bijna te scoren, De Kanaries claimden via Kaya een strafschop, maar zij kregen deze niet. Drie minuten later was het voor Charleroi wel raak. Rogelj gaf een prima voorzet en Oday Dabbagh stond op de goede plek 1-0 Charleroi.

STVV ging fanatiek op zoek naar de gelijkmaker, de ploeg van hoofdtrainer Thorsten Fink gaf gas en wilde in de 86e minuut opnieuw een strafschop. De VAR greep in en deelde met scheidsrechter Wim Smet dat het daadwerkelijk een strafschop was. Aboubakary Koita nam zijn verantwoordelijkheid en schoot de penalty binnen. 

In de 94e minuut kregen we bijna opnieuw een strafschop, Okazaki sneed naar binnen en ging neer na contact met Andreou. De VAR greep opnieuw in en besloot dat het hier niet om een strafschop ging. Zo was STVV nog erg dicht bij de overwinning. 

In de 97e minuut kreeg STVV nog een rode kaart te verwerken, Dabbagh hoefde alleen nog Ananou voorbij, Ananou besloot om in te grijpen. De handrem werd aangetrokken en dit leverde hem een rode kaart op. 

De wedstrijd eindigde in een gelijkspel. Charleroi was het gevaarlijkste in deze match maar wist opnieuw niet een driepunter te pakken. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s