Van Hooijdonk keert terug bij Studio Voetbal: 'Vertrouwen ondanks uitglijder'

Van Hooijdonk keert terug bij Studio Voetbal: 'Vertrouwen ondanks uitglijder'

2 september - 21:12

Pierre van Hooijdonk schuift komende zondag weer aan bij Studio Voetbal. De NOS laat weten dat de analist en oud-voetballer komende zondag weer in het programma te zien is. Van Hooijdonk zorgde voor de nodige ophef na uitspraken over Ajax-trainer Maurice Steijn.

Gert-Jaap Hoekman, de nieuwe hoofdredacteur van de NOS, laat weten dat de partijen goed met elkaar hebben gesproken. "Pierre ziet in dat hij een uitglijder heeft gemaakt en heeft daarvoor zijn excuses aangeboden. We hebben daar goed en intensief met elkaar over gesproken. Ik heb er vertrouwen in dat hij zijn rol zondag weer professioneel oppakt. We kennen Pierre als analist die zich goed voorbereidt en zijn analyses onderbouwt met feiten", laat Hoekman weten.

Van Hooijdonk laat ook van zich horen en heeft geleerd van zijn fouten. "Ik had die uitspraken niet moeten doen en daar heb ik mijn excuses voor aangeboden. Dit was een belangrijk leermoment voor mij. Ik zal me door de gemaakte uitglijder de komende tijd extra moeten bewijzen aan de kijker", meent de oud-voetballer. Van Hooijdonk is zondag aanwezig bij de uitzending van Studio Voetbal en schuift de daaropvolgende donderdag aan als analist voor het EK-kwalificatieduel tussen Nederland en Griekenland. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s