777 Partners en financiële problemen: 'Toekomst Standard staat op het spel'

777 Partners en financiële problemen: 'Toekomst Standard staat op het spel'

2 september - 15:11
54

Standard neemt het zaterdagavond op tegen RWDM. De Luikse club is nog steeds op zoek naar een eerste driepunter en ook naast het veld loopt het niet meteen vlotjes. In een publicatie van het Noorse magazine Josimar lezen we over de 777 Partners en de financiële malaise. 

Uit een onderzoek van Josimar, een onafhankelijk Noors magazine, blijkt dat 777 Partners grote financiële problemen heeft. En dat terwijl de Amerikaanse groep zich opmaakt om veel geld te investeren in Everton. 777 Partners en een van de bazen Josh Wander hebben enorme problemen door een aantal rechtszaken en andere controverses, naast de financiële zorgen. 

Het Noorse onderzoeksmagazine schrijft dat 'de problemen van Standard zo groot zijn dat het niet overdreven is om te zeggen dat de toekomst van de club als professionele club op het spel staat'.

Hoewel de Amerikaanse groep heeft geholpen om de financiën van de club te verbeteren door onder andere de grootste salarissen in de kern te schrappen, is dit misschien niet genoeg. Zozeer zelfs dat het verkrijgen van een licentie ook dit seizoen weer een ware zoektocht zou kunnen zijn. Afgelopen voorjaar verwierven de bestuurders van Sclessin de befaamde licentie, niet zonder problemen, aan het eind van een langdurig proces 'dat ernstige zorgen over het functioneren van de club als duurzame entiteit aan het licht bracht'.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s