OFFICIEEL: Barcelona doet zaken met Atlético en trekt Felix aan

OFFICIEEL: Barcelona doet zaken met Atlético en trekt Felix aan

1 september - 22:44
1

FC Barcelona heeft de komst van João Félix aangekondigd. De Portugese aanvaller komt op huurbasis over van Atlético Madrid. De Catalanen hebben geen optie tot koop bedongen in de deal. 

Félix heeft vrijdag een contract getekend bij Barcelona. Daarnaast heeft hij ook zijn handtekening gezet onder een contractverlenging van twee jaar bij Atlético. Zodoende krijgt de 23-jarige rechtspoot zijn zin. In juli maakte hij bekend ooit nog eens te willen spelen voor Barcelona, een droom die nu uitkomt. 

De transfer moest even op zich laten wachten, omdat Barcelona eerst spelers van de hand moest doen om de deal te realiseren. Nu Ansu Fati en Clément Lenglet zijn vertrokken, beiden naar de Premier League, kon de huurtransfer beklonken worden. 

Félix kan nu een punt zetten achter zijn vrij uitzichtloze situatie bij Atlético. De ploeg van trainer Diego Simeone nam hem vier jaar terug nog voor een gigantisch bedrag over van Benfica, maar in de Spaanse hoofdstad wist hij nooit écht van grote waarde te worden. De voorbije maanden werd duidelijk dat Simeone hem steeds minder vaak betrok in zijn plannen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s