Ajax-aanwinst Butera noemt voorbeeld: 'Hij heeft altijd getoond wie hij was'

Ajax-aanwinst Butera noemt voorbeeld: 'Hij heeft altijd getoond wie hij was'

1 september - 14:25
8

Ethan Butera is enorm blij dat hij een contract heeft getekend bij Ajax. Dat vertelt het zeventienjarige Belgische talent tegenover Ajax TV. De verdediger komt over van RSC Anderlecht.

"Ik ben heel trots op mezelf en heel trots voor mijn familie. Het is een grote kans om hier te komen", aldus Butera. "Het is voor elk kind een droom om naar Ajax te komen en ik kijk ernaar uit om te knallen op het veld. Ik denk dat het voor mijn ontwikkeling nu misschien het perfecte moment is om hier naartoe te komen."

De centrale verdediger denkt dat hij een toevoeging kan zijn voor Ajax. "Ik laat nooit los. Ik blijf altijd positief met de ploeg en zal er altijd voor de ploeg zijn. Als ik iets kan brengen voor de ploeg, dan ga ik dat sowieso brengen. Ik geef elke wedstrijd en training altijd 300%", zei Butera, die naar eigen zeggen beschikt over een goed overzicht. "Ik ben kalm aan de bal, ga niet stressen als ik druk krijg van de spits. Ik denk dat ik een goede voetballer ben."

Naast Sergio Ramos heeft Butera nog een grote voorbeeld: Matthijs de Ligt. "Hij was een jonge speler, was aanvoerder op een jonge leeftijd en heeft altijd getoond wie hij was. Hij heeft getoond wat een Ajax-speler is en kijk waar hij nu is... Hij is een goed voorbeeld voor mij."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s