OFFICIEEL: Manchester City haalt met Nunes vervanger voor Rode Duivel De Bruyne

OFFICIEEL: Manchester City haalt met Nunes vervanger voor Rode Duivel De Bruyne

1 september - 11:34
6

Het is officieel: Manchester City telt 55 miljoen euro neer voor de vervanger van Kevin De Bruyne. Matheus Nunes tekent tot medio 2028 in het Etihad Stadium.

Manchester City moet De Bruyne tot het einde van 2023 missen, waardoor de komst van een extra middenvelder prioriteit kreeg. Lucas Paquetà (West Ham United) leek hard op weg naar de kampioen van Engeland, maar raakte betrokken bij een matchfixing-schandaal. Vervolgens viel de keuze op Nunes.

Om een transfer te forceren, besloot de Portugees deze week niet mee te trainen bij Wolves. De Engelse jeugdinternational Tommy Doyle bewandelt de omgekeerde weg, voor zo'n vijf miljoen euro en een doorverkoopclausule van vijftig procent. Dat vergemakkelijkte de Nunes-deal.

Pep Guardiola staat Nunes met open armen op te wachten: de manager van City noemde hem vorig jaar 'een van de beste spelers ter wereld'. Nunes stond ook geruime tijd in de belangstelling van Liverpool. Vorig jaar plukte Wolverhampton Wanderers hem voor 45 miljoen euro weg bij Sporting Portugal.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s