Galarza wil revanche nemen bij KRC Genk: Dat moest mij ook lukken

Galarza wil revanche nemen bij KRC Genk: "Dat moest mij ook lukken"

31 augustus - 11:29
1

Matias Galarza wil dit seizoen doorbreken bij KRC Genk. De Argentijn kon vorig seizoen geen indruk maken, maar heeft naar eigen zeggen veel bijgeleerd. 

Galarza heeft zich moeten aanpassen aan ons land. "Hier wordt anders en intensiever getraind, dat was voor mij een flinke stap", aldus Galarza bij Het Belang Van Limburg. "Gelukkig had ik bij Argentinos Juniors Gabriel Milito als coach. Hij heeft in Europa gespeeld, was ploegmaat van Messi bij Barcelona. Hij legde al de nadruk op veel dynamiek op het middenveld, zo kon ik qua speelstijl al vrij snel begrijpen wat de coach van een centrale middenvelder verwacht."

Nu wil Galarza dat ook uitvoeren. "Ik zag het nieuwe seizoen als een nieuwe start. Privé gaf de geboorte van mijn tweede kind me een boost en ik hield me vast aan het verhaal dat bijna elke buitenlandse nieuwkomer in Genk minstens één seizoen nodig heeft om zich aan te passen. Heel veel grote spelers die hier zijn gepasseerd, kwamen er pas door in hun tweede seizoen. Dat moest mij ook lukken."

De vraag is wel of Galarza ook zal starten tegen Demirspor. Bryan Heynen keert namelijk terug uit blessure.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s