VP Rapport: Alderweireld verdient een standbeeld, goudhaantjes op het middenveld

VP Rapport: Alderweireld verdient een standbeeld, goudhaantjes op het middenveld

30 augustus - 23:31 Laatste update: 31 augustus - 08:30
12

Royal Antwerp FC is erin geslaagd zich te kwalificeren voor de Champions League. Na een spannende bedoening in Athene won het met 1-2 van AEK. VoetbalPrimeur.be maakte het spelersrapport op.

Butez – 6,5
Een heksenketel in Griekenland met veel kansen voor AEK? Nee, zo'n wedstrijd werd het niet. Butez moest geen wereldmatch spelen om Antwerp overeind te houden. Speelde rustig – niet goed voor hartpatiënten – mee met zijn ploegmaats.

De Laet – 6,5
Kwam net zoals de andere verdedigers amper of niet in de problemen. Ging bij de 1-1 onder de bal door. Het was meer pech dat een fout van de ervaren speler.

Alderweireld – 8
Dat standbeeld in Antwerpen voor Alderweireld wanneer wordt dat eigenlijk gebouwd? Alderweireld toonde woensdag dat hij in tegenstelling tot de meeste van zijn ploegmaats eravaring heeft op het hoogste niveau. In het begin van de tweede helft greep de verdediger enkele keren cruciaal in. Het was dan ook bang afwachten wat er zou gebeuren toen hij geblesseerd van het veld ging.

Coulibaly – 7
Antwerp kwam in Griekenland zelden of nooit in de problemen. Dat lag voor een groot deel aan de jongens centraal achterin. Stevig in het duel. Er staan wanneer het moest. Coulibaly gunde Butez een rustige avond.

Vines – 6,5
Niemand dacht woensdag bij Antwerp aan Avila. Vines speelde immers gewoon zijn match.

Vermeeren – 7
Het is dat zijn kopje het verraadt, want aan zijn spel zou je niet zeggen dat Vermeeren amper 18 lentes jong is. De middenvelder lijkt nooit onder de indruk te geraken van de omstandigheden. Ook in Griekenland was Vermeeren Mister Cool.

Keita – 7,5
Was in de heenwedstrijd al een absolute uitblinker en wist ook in de terugwedstrijd weer te imponeren. Amper of een foutje te betrappen, altijd aanspeelbaar en verdedigend bijzonder secuur. Die miljoenen die ze deze zomer aan hem hebben gespendeerd, zijn nu al terugbetaald.

Ekkelenkamp – 6
Moet voor evenwicht zorgen op het middenveld en doet dat ook. Aanvallend kwam hij er helemaal niet aan te pas, maar werkte wel als een raspaard. Een dankbare speler om in je kern/ploeg te hebben.

Balikwisha – 8
Constant in beweging, altijd voor de bal blijven gaan, en dan ook nog eens goed in het samenspel. Speelde het handig uit na een inworp in de 73e minuut en bediende perfect Kerk, 0-1. Gaf ook een perfecte assist op Muja, maar die liet de openingsgoal nog liggen. Balikwisha nam in de extra tijd alle twijfels weg door de verlossende 1-2 op het bord te zetten.

Janssen – 6
Scoorde in de heenmatch de belangrijke goal. Daardoor kon Antwerp in Griekenland wat afwachten. Dat betekende wel dat Janssen in Athene op een eiland speelde. Hij werkte hard, maar kon door de omstandigheden zijn stempel op de match niet drukken.

Muja – 5,5
Wat zal de Kosovaar Kerk dankbaar zijn. Op het uur kon Muja van dichtbij de 0-1 op het bord zette, maar hij trapte over het leer. Hij speelde niet zijn meest gelukkige partij.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s