De ziekenboeg van Club Brugge: 2 spelers uit, maar Jutgla op de bank tegen Osasuna

De ziekenboeg van Club Brugge: 2 spelers uit, maar Jutgla op de bank tegen Osasuna

30 augustus - 15:35

Donderdag neemt Club Brugge het in de Play-Offs van de Conference League op tegen CA Osasuna. De kans bestaat dat Ferran Jutglà tegen zijn landgenoten zijn comeback bij Blauw-Zwart maakt. Voor Bjorn Meijer en Casper Nielsen komt de match te vroeg.

Woensdag stond Ronny Deila de pers te woord. Hij maakte meteen duidelijk dat Meijer en Nielsen niet inzetbaar zijn tegen Osasuna. "Bjorn is niet klaar en dat telt voor Casper", stelde de trainer van Club Brugge kort en bondig.

Over Jutgla had Deila beter nieuws te melden. Al is een basisplaats voor de Spaanse spits nog geen optie. "Ferran is wel klaar. Ja, hij zal op de bank beginnen. Hij boekt voortdurend vooruitgang", liet Deila licht in zijn kaarten kijken.

Deila is blij dat hij een weer een beroep kan op Jutgla. "Vorig jaar zag ik veel van hem en ik weet dus wat ik kan verwachten. Hij is een geweldige aanvaller in België. Hij is nog jong en kan zich dus nog verder ontwikkelen. Jutgla is anders dan de andere spitsen is onze selectie. Hij kan Club Brugge iets bijbrengen."

Club Brugge won de heenmatch in Spanje met 1-2. De terugmatch in het Jan Breydelstadion begint donderdag om 20u30. Indien Club Brugge Osasuna uitschakelt, plaatst het zich voor de groepsfase van de Conference League. Anders is het Europese seizoen van Blauw-Zwart nu al voorbij.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s