Nieuwe job voor Jans? 'Ex-trainer van Standard in beeld na eerste trainersontslag'

Nieuwe job voor Jans? 'Ex-trainer van Standard in beeld na eerste trainersontslag'

29 augustus - 21:14 Laatste update: 21:43
2

FC Utrecht beschouwt Ron Jans als 'topkandidaat' om de dinsdag ontslagen Michael Silberbauer op te volgen. Dat meldt De Telegraaf, dat ook Fred Rutten (ex-RSC Anderlecht) en de onlangs naar Spanje vertrokken Dick Schreuder als mogelijke kandidaten noemt. 

FC Utrecht maakte dinsdagochtend bekend Silberbauer te ontslaan. De Deen, in het verleden ook speler van de club, moest vertrekken vanwege de belabberde seizoensstart. Utrecht verloor de eerste drie wedstrijden en scoorde daarin geen een keer. De Domstedelingen moeten snel door, iets wat ze volgens De Telegraaf het liefst doen met de momenteel werkloze Jans. 

Het is nog niet duidelijk of Jans open staat voor de klus van hoofdtrainer bij Utrecht. De 64-jarige ex-trainer van Standard, voorheen zeer succesvol met FC Twente, gaf al meerdere malen aan met volle teugen te willen genieten van zijn sabbatical. Wel erkende hij afgelopen zondag bij Studio Voetbal nog altijd niet klaar te zijn met het trainersvak. 

De lijst met kandidaten bij FC Utrecht bestaat uit meer namen dan alleen Jans. Volgens De Telegraaf worden ook de namen van Rutten en Schreuder genoemd. Eerstgenoemde was afgelopen seizoen de assistent van Ruud van Nistelrooij bij PSV, maar inmiddels is hij vertrokken uit Eindhoven. De naam van Schreuder is opmerkelijk. Hij maakte onlangs nog de overstap van PEC Zwolle naar de Spaanse derde divisionist CD Castellon. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s