UPDATE: 'Lukaku kan in 2024 door eender welke club gekocht worden voor 43 miljoen'

UPDATE: 'Lukaku kan in 2024 door eender welke club gekocht worden voor 43 miljoen'

28 augustus - 20:28 Laatste update: 23:43
17

AS Roma en Chelsea hebben een akkoord bereikt over Rode Duivel Romelu Lukaku. Er komt volgens transferjournalist Nicolò Schira eindelijk een einde aan de transfersoap rondom Lukaku. 

Chelsea en AS Roma hebben een overeenkomst bereikt over een huurperiode. De huur van Lukaku bedraagt 5 miljoen euro + bonussen. Het salaris dat AS Roma aan Lukaku gaat betalen is 7,5 miljoen euro per jaar + bonussen.

Lukaku landt dinsdag in Rome. Bij de Romeinen gaat Lukaku dan direct zijn medische testen doen om vervolgens zijn contract te ondertekenen. Bij AS Roma wordt Lukaku herenigd met hoofdtrainer José Mourinho. Lukaku en Mourinho werkten eerder samen bij Manchester United.

Deze transferperiode is tot nu toe zeer turbulent voor Lukaku. De Rode Duivel was dicht bij een langer verblijf bij Internazionale, maar die overeenkomst ketste af doordat hij ook in gesprek was met rivaal Juventus. Chelsea en Juventus kwamen er uiteindelijk niet uit en tussendoor was er de aanhoudende interesse vanuit Saoedi-Arabië. 

Update: Chelsea is er deze zomer dus niet in geslaagd om Lukaku definitief van de hand te doen. In 2024 moet dat wél gebeuren. Daarom hebben The Blues een opmerkelijke clausule laten opnemen in het contract van de Rode Duivel, volgens The Daily Telegraph. Bij de huurovereenkomst met AS Roma is een aankoopbedrag van 43 miljoen euro afgesproken met Lukaku zelf. Mocht hij het goed doen in Rome, dan kan eender welke club hem komende zomer voor die som overnemen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s