'Spaanse bond stuurt opvallend mailtje en wil dreigen met Europese uitsluiting'

'Spaanse bond stuurt opvallend mailtje en wil dreigen met Europese uitsluiting'

28 augustus - 13:03
21

De Spaanse voetbalbond wil dreigen met volledige Europese uitsluiting, om de positie van de veelbesproken Luis Rubiales te redden. Dat meldt Onda Cero maandag. Rubiales is voor negentig dagen geschorst door de FIFA nadat hij een controversiële kus gaf aan Jennifer Hermoso.

Het verhaal is bekend: nadat de Spaanse vrouwen het WK wonnen, gaf Rubiales een kus aan Hermoso. Laatstgenoemde verklaarde later dat dit tegen haar wil in gebeurde, maar volgens de Spaanse voetbalbond liegt de speelster. Daardoor blijft de bond vierkant achter Rubiales staan. De FIFA heeft afgelopen weekend desondanks hard ingegrepen: Rubiales is voor negentig dagen geschorst van alle voetbalinhoudelijke activiteiten en heeft een contactverbod met Hermoso.

De Spaanse voetbalbond laat het er echter niet bij zitten, weet Onda Cero. Volgens het medium heeft vice-voorzitter Andreu Camps inmiddels een brief gestuurd naar de UEFA. Daarin wordt de Europese bond verzocht om bij de Spaanse regering te dreigen met totale Europese uitsluiting van zowel het Spaanse elftal als alle clubs. Camps is boos op Spaanse politici, omdat zij hebben verzocht tot drastische maatregelen na de Rubiales-rel.

De UEFA heeft zich nog altijd niet uitgesproken over de Rubiales-zaak. Dat heeft alles te maken met het feit dat de Spaanse bestuurder bevriend is met UEFA-preses Alexander Ceferin. De Europese bond heeft echter ook nog niet durven handelen na de brief van Camps.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s