Bankzitter Doku ziet Man City met de schrik vrij komen tegen Sheffield

Bankzitter Doku ziet Man City met de schrik vrij komen tegen Sheffield

27 augustus - 17:07 Laatste update: 17:16
2

Manchester City heeft na drie Premier League-wedstrijden nog altijd de volle buit. Op bezoek bij Sheffield United domineerde de ploeg van bankzitter Jérémy Doku, toch werd er een zéér moeizame zege geboekt: 1-2.

Bij City begon Doku na zijn transfer op de bank. Hij zag Man City weinig problemen kennen met Sheffield. City had over de hele wedstrijd ruim tachtig procent balbezit en gaf vrijwel niets weg, toch duurde het enorm lang voor de ban werd gebroken. Dat kwam met name door Erling Haaland, die het lastig had op Bramall Lane.

De Noorse goalgetter liet een aantal kansen onbenut en miste zelfs een strafschop, een zeldzaamheid. Uitgerekend Haaland besliste wel hoogstpersoonlijk de wedstrijd. Op aangeven van Jack Grealish kopte de spits goed raak. City leek er met de zege vandoor te gaan, tot Sheffield vijf minuten voor tijd brutaal langszij kwam. 

Een reactie van de ploeg van Guardiola liet niet lang op zich wachten. Rodri bezorgde City drie minuten later alsnog de zege. City heeft na drie competitieduels negen punten en is daarmee koploper van de Premier League. West Ham United, Tottenham Hotspur en Arsenal hebben zeven punten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s