Iniesta haalt zwaar uit naar Spaanse voetbalbond na kusincident: Onaanvaardbaar

Iniesta haalt zwaar uit naar Spaanse voetbalbond na kusincident: "Onaanvaardbaar"

27 augustus - 13:49
9

Andres Iniesta heeft zich fel uitgesproken over het incident tussen Luis Rubiales en Jennifer Hermoso op het WK. Specifiek de houding van de Spaanse voetbalbond is volgens de oud-wereldkampioen ‘onaanvaardbaar.’ Iniesta baalt ervan dat de topprestatie van de Spaanse vrouwen is ondergesneeuwd door het kusincident.

"Ik wil ik mijn verdriet overbrengen, als persoon, als vader van drie dochters, als echtgenoot en als voetballer", begint Iniesta aan zijn emotionele betoog. "Een incident als deze kunnen we niet toleren, ook omdat het een prachtige prestatie als het winnen van een WK onder heeft laten sneeuwen." Rubiales en Hermoso werden wereldnieuws, omdat de bondsvoorzitter de Spaanse speelster ongevraagd een kus op de mond gaf.

Iniesta baalt vooral dat er alleen maar over het incident wordt gepraat. "Ik kan me het gevoel niet voorstellen dat alle spelers van het nationale team nu moeten hebben als ze zien dat ze niet praten over het geweldige toernooi dat ze hebben gehad en het fantastische voetbal dat ze ons allemaal hebben geleerd. Het is jammer dat een mooi verhaal dat veel spelers in zoveel jaren hebben opgebouwd, vies is geworden."

Ook richt Iniesta zich nog even tot Rubiales zelf. "In plaats daarvan hebben we te maken gehad met een president die vasthield aan zijn standpunt, die niet heeft toegegeven dat zijn gedrag onaanvaardbaar is en dat hij het imago van ons land en ons voetbal in de hele wereld schaadt."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s