'Spaanse bond staat achter voorzitter na kus: juridische stappen tegen Hermoso'

'Spaanse bond staat achter voorzitter na kus: juridische stappen tegen Hermoso'

26 augustus - 11:46
19

De Spaanse voetbalbond heeft in een statement gereageerd op de soap rond voorzitter Luis Rubiales en het kussen van speelster Jennifer Hermoso. De RFEF dreigt met juridische stappen, niet tegen de voorzitter, maar juist tegen de Spaanse speelster.

De bond is ervan overtuigd dat Hermoso instemde met de kus van Rubiales. In het statement op de website plaatst de Spaanse bond zelfs foto’s die het verhaal moeten verduidelijken. Rubiales vertelde zelf in zijn speech dat Hermoso hem optilde tijdens de kus en dat dit duidelijk met wederzijdse instemming gebeurde. Volgens de Spaanse speelster is hier niets van waar, maar de bond schaart zich vierkant achter de voorzitter.

Volgens de RFEF liegt Hermoso en dreigt de bond zelf met juridische stappen tegen de speelster van FC Barcelona. Rubiales maakte vrijdag duidelijk dat hij niet op zou stappen naar aanleiding van de hectiek rond de kus. De Spaanse speelsters besloten daarom niet meer voor hun land uit te komen, zolang Rubiales nog voorzitter is. Ook de Spaanse regering kondigde maatregelen aan tegen de voorzitter.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s