Vermant blinkt opnieuw uit en gidst Club NXT voorbij Jong Genk

Vermant blinkt opnieuw uit en gidst Club NXT voorbij Jong Genk

25 augustus - 21:48 Laatste update: 22:05
18

Romeo Vermant heeft zijn goede vorm in 1B voortgezet met een sterke prestatie voor Club NXT. In de partij tegen Jong Genk was de jonge spits opnieuw de grote uitblinker in de 0-3 overwinning van de Bruggelingen.

Jong Genk begon met een 6 op 6 aan het nieuwe seizoen en kon met veel vertrouwen de leeftijdsgenoten van Club NXT ontvangen. De Limburgers kregen aanvankelijk ook de eerste en beste kansen, maar Nick Shinton wist een doelpunt te vermijden.

Dat kon zijn concullega Penders aan de overkant niet. Na een ijzersterke actie van Romeo Vermant kwam de bal tot bij De Smet, die het leer voorbij de Genk-doelman plaatste en NXT na elf minuten voetballen op voorsprong bracht. Tien minuten later kreeg Victory Beniangba dé kans om de Limburgers weer op gelijke hoogte te brengen, maar hij besloot een gigantische mogelijkheid na doel.

De sterkste man op het veld bleef echter bikkelaar Romeo Vermant, die een heuse gesel was voor de Genkse defensie. In het slot van die eerste helft werd dat nog eens overduidelijk. Denzel De Roeve bracht de bal voor, Vermant was er de kippen bij en scoorde: 0-2.

Jong Genk begon met een nieuwe spits en veel druk naar voren aan die tweede helft, zonder echt tot kansen te komen. Het raakte niet voorbij de Brugse defensie en moest zelf oppassen voor een snelle counter van de bezoekers.

Na een uur voetballen was de Genkse storm echter weer gaan liggen en was het overwicht toch opnieuw voor de bezoekers. Bij de thuisploeg werd er inmiddels ook ingegrepen en kreeg Sternberg de kans om zich te tonen. Zonder al te veel succes. De aanvallende pion had het moeilijk om zich door te zetten en wist niet voor het verschil te zorgen.

De Limburgers werden ook een pak potiger en gingen er enkele keren iets te stevig in. Het maakte er het voetbal niet mooier, maar een doelpunt viel er toch nog. Invaller Granados besliste acht minuten voor tijd het duel helemaal in het voordeel van Club NXT met de 0-3, de eindstand.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s