Flips legt zijn keuze uit: Als Anderlecht bent, voel je je meteen geflatteerd

Flips legt zijn keuze uit: "Als Anderlecht bent, voel je je meteen geflatteerd"

25 augustus - 17:32
2

RSC Anderlecht hoopt de creatieve impulsen van Alexis Flips te kunnen gebruiken om een nieuwe stap voorwaarts te zetten. Tegen KVC Westerlo vierde de zomeraanwinst zijn debuut op de Belgische velden. Daar hoort een eerste interview bij, dacht het digitale huis van de club.

Op Mauve TV spreekt Flips voor het eerst over zijn overstap naar Anderlecht. De laatste jaren is de recordkampioen voorbijgestoken door enkele concurrenen, maar ook de Fransman kent het roemrijke verleden. "Anderlecht is toch dé club van België. Het heeft een zeer goede reputatie", vindt Flips.

Erg lang hoefde hij dan ook niet na te denken over een mogelijke transfer. "Als Anderlecht je opbelt, dan ben je meteen geflatteerd. Ook al hadden ze vorig jaar een minder seizoen, tussen aanhalingstekens, Anderlecht blijft een grote club", herhaalt Flips.

De spelmaker had intensieve gesprekken met Jesper Fredberg en Brian Riemer. Die stemden hem tevreden. "Als je naar het sportief project luistert, ben je snel verleid, ook door de coach. En Anderlecht speelt normaal gezien in Europa, hoewel dat dit seizoen niet het geval is. Ik wil er veel wedstrijden spelen voor Anderlecht."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s