Fofana brak met gelukje de ban voor Gent tegen APOEL: Soms valt die bal goed

Fofana brak met gelukje de ban voor Gent tegen APOEL: "Soms valt die bal goed"

25 augustus - 17:16

KAA Gent gelooft rotsvast in Malick Fofana en die bewees donderdagavond nog eens waarom. In het Conference-League-voorrondeduel met APOEL Nicosia viel de flankaanvaller pas in de tweede helft in. Uitgerekend hij brak de ban door Gent na een individuele actie op 1-0 te schieten, mede dankzij een gelukje. 

Pas laat in de partij kon Fofana de thuisaanhang doen juichen. De jongeling dook vanop links het strafschopgebied in om vervolgens via het been van zijn verdediger raak te schieten. "Je mag mijn goal een gelukje noemen, maar soms valt die bal goed en uiteindelijk zit hij er wel gewoon in en dat is toch lekker", geeft Fofana aan bij Het Nieuwsblad.

Van de bank komen en een belangrijk doelpunt maken, dat gaat nooit onopgemerkt voorbij. "Als invaller is het je job om het team te helpen en ik ben dan ook heel blij met mijn doelpunt", bevestigt Fofana. Ondanks zijn overduidelijke talent is scoren nog niet meteen een gave gebleken. Tegen APOEL lukte hij pas zijn tweede officiële treffer. "Dat mogen er gerust wat meer zijn, maar daar maak ik graag werk van", verklapt onze landgenoot.

Hein Vanhaezebrouck gaf in het basiselftal de voorkeur op nieuwkomer Archie Brown. Het zorgde ervoor dat Fofana zich des te meer wilde bewijzen. "Ik was extra geprikkeld, want ik wilde sowieso spelen en als ik dan minuten krijg, moet ik die kans grijpen en alles geven", luidt zijn uitstekende ingesteldheid. "Door de komst van enkele nieuwkomers is de concurrentie nog groter geworden en ik moet dan ook keihard blijven werken en mijn statistieken blijven opkrikken." 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s