Voormalig Club Brugge-spits Dost verkoos Nederland boven terugkeer naar België

Voormalig Club Brugge-spits Dost verkoos Nederland boven terugkeer naar België

24 augustus - 19:44

Bas Dost tekende deze week bij NEC, maar de spits had ook een nieuw buitenlands avontuur kunnen aangaan. Hij kreeg belletjes vanuit verschillende uithoeken van de wereld (waaronder België), maar Dost wilde graag in Nederland blijven. Ook vertelt de ex-spits van Club Brugge dat hij best had willen nadenken over een contractverlenging bij FC Utrecht.

Doordat zijn contract deze zomer afliep bij Utrecht, was Dost transfervrij. Dat leverde hem naar eigen zeggen veel belangstelling op. "Er waren ook andere opties dan NEC, ja", zegt de aanvaller tegen ESPN. "Ik weet niet hoe dat kan, maar iedereen heeft ineens je telefoonnummer. Je wordt door iedereen benaderd. Ik kon naar Armenië, Iran, Saudi-Arabië, Duitsland, België en weet ik veel wat het allemaal was. Behoorlijk wat, dus. Maar ik voelde wel direct dat het gevoel bij Nederland gewoon goed was."

Dost kreeg overigens nooit een serieuze aanbieding van Utrecht om te verlengen. Hij voerde wel gesprekken met de Domstedelingen, die uiteindelijk nooit doorpakten. Dost had echter niet per definitie onwelwillend tegenover een aanbieding gestaan. "Dan had ik er in ieder geval over nagedacht. Alleen zij zaten ook in hun hoofd met het Douvikas-verhaal. Hij heeft het natuurlijk hartstikke goed gedaan en hoe ze daarmee verder gingen. Dus dat was het hele verhaal."

"Dat ik bij Utrecht kon verlengen, is dus niet aan de orde. En dat wil ik wel even duidelijk hebben", gaat Dost verder. "Het doet geen pijn, maar wanneer je een gesprek hebt aan het einde van het seizoen en ze geven daarin aan dat ze blij met je zijn en ze met je door willen, maar het gebeurt uiteindelijk niet: dan doet dat geen pijn, maar dat is gewoon hoe het is."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s