OFFICIEEL: Karlsson maakt transfer van AZ naar het Italiaanse Bologna

OFFICIEEL: Karlsson maakt transfer van AZ naar het Italiaanse Bologna

23 augustus - 23:28
2

AZ raakt Jesper Karlsson definitief kwijt aan Bologna. Via de clubkanalen bevestigen de Alkmaarders dat de Zweedse smaakmaker naar de Italiaanse club is verkast. Naar verluidt ontvangt AZ elf miljoen euro.

Karlsson is al de vierde basisspeler die deze zomer vertrekt bij AZ, nadat Tijjani Reijnders, Milos Kerkez en Beukema ook transfers maakte. Daarnaast is Pantelis Hatzidiakos ook op weg naar de Serie A. Karlsson was in totaal drie jaar actief in Alkmaar, waar hij uitgroeide tot een absolute sterkhouder.

In gesprek met de clubkanalen blikt Karlsson terug op zijn tijd in Alkmaar. "Ik heb drie hele goede jaren gehad bij AZ. Ik wil graag iedereen bij de club bedanken voor hun hulp, steun en de mooie tijd. Van mijn teamgenoten door de jaren heen tot de staf en alle anderen in en om AZ. (...) Nu verheug ik me op een nieuwe uitdaging, waarbij ik me door ga ontwikkelen in Italië en wederom ga proberen het beste in mezelf naar boven te halen. Ik zal AZ blijven volgen in de toekomst. Deze club blijft dan ook voor altijd speciaal voor mij."

Directeur voetbalzaken Max Huiberts is Karlsson dankbaar. "We hebben drie jaar lang kunnen genieten van de kwaliteiten van Jesper. Het is een speler waar je voor naar het stadion komt. Met zijn specifieke kwaliteiten maakt hij elk team beter. Zijn persoonlijke ontwikkeling tekent zijn succesvolle periode in Alkmaar eveneens. Hij is de afgelopen jaren op en buiten het veld enorm gegroeid. We gaan ongetwijfeld nog veel van Jesper horen vanaf de internationale velden."

In totaal speelde Karlsson 124 keer in het shirt van AZ, waarin hij 46 keer scoorde en 33 assists gaf. In 2020 pikte AZ de 25-jarige Zweed nog voor ruim 2,5 miljoen euro op bij het Zweedse Elfsborg. In Bologna komt Karlsson in een team terecht met Beukema, Sydney van Hooijdonk en Joshua Zirkzee. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s