De transferklok tikt verder: Antwerp leek klaar, maar heeft toch nog werk te doen

De transferklok tikt verder: Antwerp leek klaar, maar heeft toch nog werk te doen

22 augustus - 17:00 Laatste update: 17:12
18

Over een tweetal weken, op woensdag 6 september om precies te zijn, sluit de zomermercato in onze contreien onherroepelijk haar poorten. De Belgische clubs hebben zich tot nu toe al flink geweerd, maar klaar ben je eigenlijk nooit in de voetbalwereld anno 2023. Met de laatste rechte lijn in zicht maakt VoetbalPrimeur.be graag een stand van zaken op. Welke versterkingen zouden onze topclubs nog moeten halen? In deze eerste aflevering:  kampioen Royal Antwerp FC.

Versterkingen die nu al afgerond zijn
Ondanks de mierzoete titelroes schoot Marc Overmars al vroeg in actie. Met George Ilenikhena, Senne Lammens en Jacob Ondrejka mocht Mark van Bommel op zijn eerste training meteen drie aantrekkelijke nieuwkomers verwelkomen. Vooral die laatste drukte intussen al zijn stempel. Gyrano Kerk werd opnieuw een jaartje gehuurd van Lokomotiv Moskou. In augustus vulde Antwerp nog zorgvuldig enkele hiaten op. De polyvalente Chidera Ejuke moet een dosis onvoorspelbaarheid toevoegen aan de voorlijn, terwijl Soumaïla Coulibaly op de Bosuil landde als langverwachte opvolger van William Pacho. Er wordt de Fransman een grote toekomst toegedicht, maar op z’n 19e heeft hij nog alles te bewijzen. Tot slot keerde met Mandela Keita een oude bekende terug naar Deurne-Noord. OH Leuven probeerde het onderste uit de kan te halen en mag uiteindelijk vrede nemen met een huur- en aankoopformule die in totaal zo’n zeven miljoen euro waard is.

Waar ligt er nog werk op de plank?
Hoewel eigenaar Paul Gheysens vrij spel lijkt te hebben op geldvlak, gooit Antwerp de centen niet noodzakelijk door ramen en deuren naar buiten. Jazeker, voor jong talent als Ilenikhena (zes miljoen) en Keita (zeven miljoen) tastte het diep in de buidel, maar The Great Old ziet hen als een investering op de langere termijn. Ejuke kon dankzij de UEFA gratis onder zijn overeenkomst in Rusland uit, met Borussia Dortmund sprak Overmars een huurdeal af rond Coulibaly. De commissie van de Financial Fair Play kijkt immers hardnekkig over de schouder mee.   

Misschien trekt Antwerp de beurs straks toch nog eens ver open, maar dan wel met vers verworven kapitaal. De nakende transfer van Gaston Avila naar Ajax zal het Stamnummer Eén geen windeieren leggen. Sportief zet dat de boel wel op scherp. Vorig seizoen waren de backposities al niet de best bezette. Een kwaliteitsvolle opvolger voor Avila dringt zich dan ook op. Olivier Deman (Cercle Brugge) wordt genoemd en lijkt een interessant profiel. Voor het overige heeft Antwerp eigenlijk elke vooropgestelde vacature ingevuld, al blijft het dossier Calvin Stengs voor een wrange nasmaak zorgen. Toen de onderhandelingen de slechte kant uitgingen, postte Van Bommel prompt Ondrejka op de tien. Die deed dat zeer aardig, maar is van nature toch eerder iemand voor op de zijkant. In een ideale wereld haalt de landskampioen en bekerhouder nog een echte spelmaker in huis.

Het (huidige) boodschappenlijstje van Royal Antwerp FC:
- Linksachter
- Spelmaker

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s