“Charleroi mist een echte doelpuntenmaker, de verdediging is wel goed”

“Charleroi mist een echte doelpuntenmaker, de verdediging is wel goed”

22 augustus - 12:26
1

Charleroi FC kent een moeilijke start. De mannen van Felice Mazzu konden tot nog toe geen enkele wedstrijd winnen en staan dan ook op een twaalfde plaats in het klassement met drie punten. Mazzu zou wanhopig op zoek zijn naar een nummer negen. 

Met drie gelijke spelen, een nederlaag, geen overwinningen en slechts twee doelpunten in vier wedstrijden zijn de Zebra's van Mazzu slecht begonnen aan het seizoen. In een gesprek met Benjamin Deceuninck blikt Philippe Albert in La Tribune terug op de eerste vier wedstrijden van Charleroi. 

"3/12 om het seizoen te beginnen is niet veel, en met Anderlecht-Charleroi op komst zondag, moeten ze bijna iets gaan halen. Gisteren speelden ze in de 1e helft gelijk met Genk en creëerden ze één of twee kansen. In de tweede helft liet hun afwerking te wensen over, anders hadden ze kunnen winnen”, aldus Albert. Hij voegde er nog aan toe dat Hervé Koffi voor hem wederom man van de wedstrijd was. 

Wat mist Charleroi om van de grond te komen en hun eerste overwinning van het seizoen te pakken? "Ze missen een doelpuntenmaker. De verdedigende linie is goed, Damien Marcq en Jonas Bager zijn goed. Morioka deed het heel goed toen hij Ilaimaharitra verving en Zorgane had een uitzonderlijke 1e helft. Maar aanvallend hebben ze een beetje een probleem."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s