Alderweireld ziet CL-droom uitkomen bij Antwerp: Speciaal, zo in mijn stad

Alderweireld ziet CL-droom uitkomen bij Antwerp: "Speciaal, zo in mijn stad"

21 augustus - 20:00
9

Royal Antwerp FC kan dinsdag de Champions League-hymne horen. Voor het eerst ooit in de geschiedenis van de club, maar niet voor Toby Alderweireld. De verdediger heeft al flink wat ervaring, maar kijkt toch uit naar de confrontatie tegen AEK Athene.

"Het speelt al heel de tijd in mijn achterhoofd, maar eindelijk is het zover", spreekt Alderweireld op de vooravond van de partij tegen AEK. Zelf heeft hij al 45 partijen achter de rug in de CL, maar het blijft speciaal voor de kapitein van Antwerp. "Om het zo dicht bij huis te mogen doen, is bijzonder. Het zal speciaal zijn om die hymne over mijn stad te horen weergalmen", geeft hij aan.

Tegen AEK Athene spelen is dan ook een droom die uitkomt voor Alderweireld. "Toen ik hier tekende was het altijd mijn droom om het Champions League-circus naar hier te brengen", klink het. "Het zal vooral zaak zijn om gewoon normaal te blijven doen", vertelt de kapitein.

Om de groepsfase ook te halen, zal er een goed resultaat geboekt moeten worden. Alderweireld twijfelt er echter niet aan dat zijn ploegmaats enorm gefocust zullen zijn. "Alle spelers beseffen dat dit speciaal is en voelen momenteel dat daar ook heel wat druk bij komt kijken. Daar moet je ze niet op wijzen", besluit hij.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s