Greenwood doorbreekt stilte na vertrek bij United: Neem de verantwoordelijkheid

Greenwood doorbreekt stilte na vertrek bij United: "Neem de verantwoordelijkheid"

21 augustus - 17:33
5

Mason Greenwood heeft in een statement bij The Times gereageerd op zijn vertrek bij Manchester United. De club maakte maandag bekend dat club en speler in samenspraak uit elkaar zijn gegaan. Ook Greenwood zelf vertelt dat de beslissing gezamenlijk is genomen.

"Ik ben opgegroeid met het idee dat geweld en misbruik altijd verkeerd zijn", vertelt Greenwood in zijn statement. "Ik heb de dingen waar ik van beschuldigd ben niet gedaan en daarom ben ik in februari vrijgesproken. Ik moet wel bekennen en ik accepteer dat ik zeker fouten heb gemaakt in mijn relatie. Ik neem volledige verantwoordelijkheid voor die situaties." Greenwood werd verdacht van mishandeling en verkrachting van zijn partner Harriet Robson.

Greenwood leert nu ook dat hij een voorbeeldfiguur is voor de jeugd. "Ik weet ook dat ik een verantwoordelijkheid heb om een goed voorbeeld te stellen. Ik ben nu gefocust op het zijn van een goede vader en partner. Het besluit van vandaag is genomen in samenspraak met Manchester United, mijn familie en ikzelf. Het is de beste beslissing en ik wil de club bedanken voor de steun sinds ik hier als zevenjarige binnenkwam."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s