RWDM afgestraft voor 'concentratiefouten' tegen Club: Zeven goals, dat is veel

RWDM afgestraft voor 'concentratiefouten' tegen Club: "Zeven goals, dat is veel"

21 augustus - 16:21
3

RWDM pakte de voorbije weken een wat onverhoopte zes op zes, maar na een bezoek aan Jan Breydel staan de voetjes weer stevig op de grond. Club Brugge veegde de vloer aan met de Brusselaars: 7-1. Florent Sanchez wijt die pandoering aan een te naïeve aanpak. 

De twintigjarige Fransman zag zijn ploegmaats en hijzelf met open vizier strijden in Brugge, maar dat mondde uit in een bloedbad. "Zeven tegendoelpunten, dat is veel", merkt Sanchez op bij Het Nieuwsblad. "Ik denk niet dat we zo’n hard verdict verdienen." Toch heeft RWDM die afstraffing voornamelijk aan zichzelf te danken. "We maakten enkele concentratiefouten. Tegen een uitstekend team, welteverstaan."

"We hebben bij momenten veel te veel ruimte geboden aan Club Brugge, en met de snelheid die ze in huis hebben doen ze daar uiteraard iets mee", analyseert Sanchez wat er tactisch beter kan. "In de tweede helft hebben we het laten hangen, en daarop werden we genadeloos afgestraft." Na de pauze walste Club met nog eens vijf treffers over het bezoek uit Molenbeek heen.

RWDM voetbalde te naïef en frivool, luidt zijn conclusie. "Die aanvalsdrift, dat heeft zijn voor- en nadelen. Soms moet je de teugels strak durven houden als je zoveel doelpunten begint te incasseren, in plaats van te blijven aanvallen en het alleen maar erger maken", besluit Sanchez.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s