OFFICIEEL: Man United brengt statement naar buiten en neemt afscheid van Greenwood

OFFICIEEL: Man United brengt statement naar buiten en neemt afscheid van Greenwood

21 augustus - 16:11

Mason Greenwood is niet langer speler van Manchester United. Via de officiële kanalen maken The Mancunians bekend dat het voor alle betrokken partijen beter is dat de 21-jarige aanvaller zijn carrière elders voortzet.

Greenwood doorliep zijn hele jeugdopleiding en sloot in 2019 aan bij de hoofdmacht. Drie jaar later kwam er plots een einde aan de stormachtige ontwikkeling van de buitenspeler, toen hij door de politie werd gearresteerd. Greenwoord werd ervan verdacht zijn partner Harriet Robson te hebben mishandeld en verkracht. United besloot de Engelsman voor onbepaalde tijd te schorsen. 

Hoewel de aanklachten eerder dit jaar kwamen te vervallen en Greenwood zelfs weer op het trainingscomplex van United welkom was, zit een rentree op Old Trafford er niet in. United besloot nog zelf een onderzoek te starten. Daaropvolgend is maandag besloten afscheid te nemen van Greenwood. 'We hebben geconcludeerd dat het bewijs dat online verscheen niet het volledige beeld gaf over de aanvaller en dat Mason niet schuldig is aan dat wat hem werd verweten', luidt het statement op de clubsite.

'Dat gezegd hebbende, zoals Mason publiekelijk erkent, heeft hij fouten gemaakt waarvoor hij verantwoordelijkheid neemt. Daarom is in onderling overleg geconcludeerd dat het voor Mason beter is om buiten Old Trafford verder te gaan en we werken er met hem aan om dat te bereiken.' Het lijkt erop dat United en Greenwood over gaan tot contractontbinding.

Greenwood speelde in totaal 129 officiële wedstrijden voor United. Daarin scoorde hij 35 keer en gaf hij twaalf assists.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s