Sissako debuteert bij KV Kortrijk: Ik heb talrijke haatberichten gekregen

Sissako debuteert bij KV Kortrijk: "Ik heb talrijke haatberichten gekregen"

21 augustus - 13:00 Laatste update: 13:02
5

Abdoulaye Sissako heeft zijn debuut gemaakt voor KV Kortrijk. Hij verloor meteen met 1-3 van AS Eupen. Sissako was vorig seizoen nog bij rivaal Zulte Waregem aan de slag. 

"Ik weet dat het een gevoelige overstap is, maar het is een weloverwogen keuze geweest", benadrukt Sissako bij Het Laatste Nieuws. "Ik kreeg talrijke haatberichten, maar er waren ook fans die blij waren voor mij. Ik heb heel wat ambitie en had geen zin om in de Challenger Pro League te voetballen. De coach heeft mij overtuigd om voor KV Kortrijk te kiezen.”

Ondanks de nederlaag is Sissako wel optimistisch. "Het was geweldig om de kleuren van KV Kortrijk te mogen verdedigen, maar natuurlijk is het niet leuk om te debuteren met een verliespartij. We hebben nu 0 op 12, maar ik denk dat we het tij snel zullen keren. Tegen Standard moeten we de drie punten thuishouden. Er staat bij beide ploegen druk op de ketel."

KV Kortrijk is de enige club die nog geen punten heeft in de Jupiler Pro League. Standard doet nauwelijks beter met 1 op 12. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s