VP 11: Trio van Club Brugge, een sterke debutant bij Anderlecht

VP 11: Trio van Club Brugge, een sterke debutant bij Anderlecht

21 augustus - 12:00 Laatste update: 14:00
7

Speeldag 4 maakte ons weer heel wat wijzer in de Jupiler Pro League. Zo haalden Club Brugge en KV Mechelen stevig uit, maar ook elders deden ze hun best om ons team te halen. 

Straffe koffie
Elk seizoen kijken we reikhalzend uit tot we deze woordspeling kunnen maken. Hervé Koffi stond pal tegen KRC Genk, vooral dan in de tweede helft. De verdediging van Charleroi hield niets meer tegen, Koffi des te meer!

Een ouwe getrouwe
Op zijn 36ste begint Jan Vertonghen plots frivole dingen te doen. Zijn 2-0 voor Anderlecht was oogstrelend. Niet oogstrelend, maar oerdegelijk was David Bates. De verdediger van KV Mechelen pikte ook zijn goaltje mee.

Bij Club Brugge regende het uitblinkers, maar Kyriani Sabbe was toch wel indrukwekkend. Op 45 minuten gaf hij één en eigenlijk ook twee assists. Helaas voor hem telt een assist niet bij een own-goal. Stadsgenoot Cercle Brugge kan dan weer rekenen op Hugo Siquet, één van de beste rechtsbacks van deze competitie.

Flips debuteert sterk
Bij Eupen is Boris Lambert dit seizoen vooral een middenvelder, en dat doet hij naar behoren. Hij zorgde voor het evenwicht tegen KV Kortrijk met zijn duelkracht en loopvermogen. 

Bij Club Brugge was Philipp Zinckernagel de vervanger van Vanaken. Hij pakte meteen uit met een typisch Vanaken-goal. Zo strak koppen vanop het penaltypunt, dat doen er weinig hem na. Ook Alexis Flips maakte indruk bij Anderlecht en strooide met uitstekende passjes.

Spitsengoal der spitsengoals
We weten van Vincent Janssen dat hij de goal weet staan, maar zijn goal tegen OHL was indrukwekkend. Draaien en schieten op een centimeter ruimte, dat kunnen alleen de geboren doelpuntenmakers.

Op de flanken wordt hij bijgestaan door Nikola Storm, de orkestmeester achter de 4-0 van KV Mechelen. Ook Antonio Nusa speelde ijzersterk voor Club Brugge, dat stilaan een luxeprobleem heeft voorin. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s