Slotoffensief helpt KRC Genk niet aan doelpunten tegen Charleroi

Slotoffensief helpt KRC Genk niet aan doelpunten tegen Charleroi

20 augustus - 17:55 Laatste update: 18:00
24

KRC Genk blijft een moeilijk seizoensbegin kennen en heeft zich ook mispakt aan Sporting Charleroi. In eigen huis maakte had het het moeilijk en raakte het niet voorbij uitblinker Hervé Koffi. De Limburgers kwamen niet tot doelpunten: 0-0.

Na de pijnlijke uitschakeling in de Europa League had KRC Genk voor eigen publiek nog wat recht te zetten voor eigen publiek. Niet met Joseph Paintsil in de basis, die na zijn rode kaart op de bank werd gezet door Wouter Vrancken.

Een echte storm naar voren van de Limburgers werd het het eerste half uur echter niet. Het warme weer maakte het niet makkelijk voetballen, maar kansen kregen we amper te zien. Daniel Munoz stond wel dicht bij het openingsdoelpunt, Hervé Koffi wist dat te voorkomen met een goede reflex.

Ook in dat laatste kwartier van de eerste 45 minuten bleef het zoeken naar de echt grote mogelijkheden. Die kwamen er maar niet, waardoor een 0-0 brilscore bij rust de logische stand was.

Bij de rust greep Vrancken in en haalde hij Sor en Fadera van het veld. Bonsu-Baah en Paintsil kregen de kans om voor de ommekeer te zorgen. Voor veel beterschap zorgde dat niet. De kansen bleven niet, het publiek begon zich te roeren en floot onze andere Aziz Ouattara uit na enkele mislukte acties.

Pas op het uur viel er toch wat te beleven en slaagde Joris Kayembe er bijna in te scoren tegen zijn ex-ploeg. Met de inbreng van Luca Oyen en Patrik Hrosovsky nam Genk de wedstrijd helemaal in handen en kwam er meer schwung in de partij. Ook pogingen. Joseph Paintsil had een kwartier voor tijd de 1-0 aan de voet, maar raakte niet voorbij Koffi. De Charleroi-doelman hield de bezoekers ook meermaals recht naar het einde toe en hield Genk van de inmiddels verdiende doelpunten. Het bleef uiteindelijk 0-0.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s