Clasie (ex-Club Brugge) bevestigt: routinier kiest voor langer verblijf bij AZ

Clasie (ex-Club Brugge) bevestigt: routinier kiest voor langer verblijf bij AZ

1 augustus - 22:25

Jordy Clasie (ex-Club Brugge) heeft bevestigd dat hij zijn contract bij AZ gaat verlengen. Volgens de vice-aanvoerder zijn de clubs er helemaal uit en blijft de routinier tot minimaal 2025 bij de Alkmaarders.

Clasie maakt het nieuws zelf bekend in gesprek met ESPN. "We zijn akkoord over een contractverlenging. Jullie zullen binnenkort zien dat ik mijn contract hier ga verlengen. Tot 2025." Het huidige contract van Clasie liep tot de zomer van 2024. De middenvelder van de Alkmaarders werd vorig seizoen de aanvoerder, nadat eerste captain Bruno Martins Indi een zware blessure kreeg.

Voor Clasie was het na overleg wel duidelijk dat hij in Alkmaar wilde blijven. "Natuurlijk heb ik alle overwegingen meegenomen. Je gaat nadenken: wat zou je nog een keer willen en wat wil je niet meer doen. Dat bespreek je natuurlijk met het thuisfront. Uiteindelijk zijn we tot de conclusie gekomen om toch in Nederland te blijven en niet voor het buitenland te kiezen. Ik voel me op mijn plek hier en ik heb het naar mijn zin. Mijn gezin voelt zich ook fijn hier, dus dan is één en één twee."

De 32-jarige Clasie tekent wel maar voor één extra jaar bij AZ. "Zo is het uiteindelijk gelopen. Er komt nog een optie in. Ik ben dan 34 als het contract afloopt, dus de kans is groot dat ik mijn loopbaan hier ga afsluiten. Op die leeftijd zou ik wel per jaar willen kijken of ik het nog leuk vind en nog fit ben."