Slimani (ex-Anderlecht) bleef liever: ''Voelde me goed, hield van de club''

Slimani (ex-Anderlecht) bleef liever: ''Voelde me goed, hield van de club''

5 juli - 14:45 Laatste update: 15:08
19

Voormalig Anderlecht-spits Islam Slimani spreekt met mooie woorden over de periode bij RSC Anderlecht. De spits voelt zich namelijk herboren en had liever gebleven. Dat meldt het Franse l'Equipe.

"Blijven zou ideaal zijn. Ik voelde me goed in Brussel en ik hield van deze club. We hebben gesprekken, we zullen zien welke wending dit gaat nemen. We zullen het in de komende dagen te weten komen", legde Slimani uit, en voegde eraan toe dat hij andere opties had in Europa en in de Golfregio. De komst van spits Dolberg kan echter een einde maken aan zijn hoop. Er lopen dus toch nog gesprekken met Anderlecht.

De aanvaller greep de gelegenheid aan om terug te komen op zijn tijd bij Anderlecht, die Slimani omschreef als een bevrijding na enkele moeilijkere seizoenen. "De speelstijl van Anderlecht paste beter bij mij dan die van Brest", zei Slimani. "Ik had een aanvallend team nodig. Ik scoorde al heel snel en dat heeft mijn aanpassing en integratie bevorderd", aldus de spits over hoe soepel de aansluiting bij Anderlecht liep.

Slimani speelde in totaal 10 Jupiler Pro League-matchen voor Anderlecht en maakte daarin maar liefst 8 goals.