Real-voorzitter geeft transfer Mbappé niet op: 'Hij komt, maar niet dit jaar'

Real-voorzitter geeft transfer Mbappé niet op: 'Hij komt, maar niet dit jaar'

10-06-2023 21:36

Florentino Pérez heeft de komst van Kylian Mbappé nog niet uit zijn hoofd gezet. De voorzitter van Real Madrid werd gefilmd toen hij op straat de vraag kreeg van een supporter of De Koninklijke de aanvaller van Paris Saint-Germain nog wil halen.

"Ja, maar niet dit jaar", reageerde Pérez. De beelden verschenen op sociale media en werden vrijwel direct gedeeld door de grote Spaanse sportkranten.

Mbappé wordt al geruime tijd in verband gebracht met Real Madrid. Afgelopen zomer leek het erop dat de Franse wereldster de overstap zou gaan maken, maar hij zette zijn handtekening toch onder een nieuw contract bij PSG. In de zomer van 2015 loopt deze verbintenis af. 

In 2017 verliet Mbappé AS Monaco voor een stap hogerop in de hoofdstad van Frankrijk bij PSG. In eerste instantie werd hij gehuurd. Daarna werd hij voor 180 miljoen euro gekocht, waardoor hij nog altijd de op één na duurste speler aller tijden is. Alleen teamgenoot Neymar is duurste voetballer en werd in 2017 voor maar liefst 222 miljoen euro overgenomen van FC Barcelona.

Real Madrid creëerde onlangs nog flink wat nieuwe ruimte aan salarisuitgaven doordat de club afscheid nam van zowel Karim Benzema als Eden Hazard. Beide spelers waren grootverdieners bij 'De Koninklijke'.