Trossard bedankt Genk met opening: “Doet mij plezier dat ik iets kan teruggeven”

Trossard bedankt Genk met opening: “Doet mij plezier dat ik iets kan teruggeven”

10-06-2023 19:41

Rode Duivel Leandro Trossard mocht zaterdag in Genk een nieuwe Belgian Red Court openen. Trossard laat zich dankbaar uit voor dit moment bij Genk. Het plaatsen van de Belgian Red Courts is een manier van de KBVB om jong en oud samen te brengen via voetbal. Hierdoor wil de KBVB de sport laagdrempeliger maken en de mensen meer samenbrengen, meldt Het Nieuwsblad.

Dat Trossard, de huidige linksbuiten van Arsenal, werd uitgekozen om het voetbalveld te openen is geen toeval. Trossard maakte furore bij KRC Genk en hielp de ploeg in 2019 aan het landskampioenschap in de Jupiler Pro League. Trossard is Genk nog altijd zeer dankbaar. “Ik heb als voetballer veel te danken aan Genk. Ik beleefde er zowel bij de jeugd als bij de A-kern mooie momenten”, vertelt Trossard.

Het valt Trossard op dat Genk hem ook nog niet is vergeten. “Ik voetbal ondertussen al een aantal jaren in het buitenland, maar de Genkenaars zijn mij duidelijk nog niet vergeten. Ze ontvangen mij steeds met open armen. Het doet mij dan ook plezier dat ik iets kan teruggeven aan de stad die me zoveel heeft geven”, besluit Trossard dankbaar.

Trossard is er in de aankomende EK-kwalificatiewedstrijden tegen Oostenrijk en Estland niet bij namens de Rode Duivels. Bondscoach Domenico Tedesco gaf eerder aan dat Trossard niet inzetbaar is omdat Trossard een kleine operatie ondergaat die niet voetbal gerelateerd is.