OFFICIEEL: STVV meldt nieuwe transfer: ‘Togolees international en werkpaard’

OFFICIEEL: STVV meldt nieuwe transfer: ‘Togolees international en werkpaard’

10-06-2023 17:07 Laatste update: 17:07

Sint-Truiden VV heeft een nieuwe transfer bekendgemaakt. Rechtback Frederic Ananou komt transfervrij over van het Duitse tweedeklasser Hansa Rostock waar zijn contract aan het einde van de maand afloopt.

Ananou is een Togolees international. ‘Zo bereikten de Kanaries vandaag een akkoord met sneltrein Frederic Ananou. Het werkpaard, tevens Togolees international, komt over van het Duitse Hansa Rostock’, klinkt het op de webstek van STVV.

De 25-jarige Togolese Duitser speelde in het verleden bij Roda JC, FC Ingolstadt en SC Paderborn. ‘Een sterke verdediging vormt een mix tussen ervaring en jeugdig talent, maar ook tussen kracht en snelheid. De Togolese international Frederic Ananou kan meerdere van deze criteria afvinken.’, zo luidt het.

Ook Sportief Directeur Andre Pinto is in de wolken. “De grootste sterkte van Ananou is zijn ongelooflijke snelheid. Hij was afgelopen seizoen de snelste speler van de 2de Bundesliga. Dankzij zijn werkkracht en fysieke présence is Frederic ook sterk in één-tegen-één duels. Tenslotte is hij polyvalent: als rechtsvoetige kan hij als centrale verdediger en als rechtervleugelverdediger uit de voeten.”