Geen Antwerp? 'Daley Blind kan zijn carrière voortzetten in Primera División'

Geen Antwerp? 'Daley Blind kan zijn carrière voortzetten in Primera División'

10-06-2023 17:45
8

Daley Blind gaat zijn loopbaan mogelijk vervolgen bij Girona FC. De Oranje-international is transfervrij en zou zelfs al gesprekken hebben gevoerd met de club uit de Spaanse La Liga. Het nieuws werd bevestigd door Mundo Deportivo. Royal Antwerp FC werd al meerdere keren genoemd voor Blind.

De 33-jarige Blind heeft volgens het Spaanse medium een aantal dagen in Girona doorgebracht om te onderhandelen over een transfer naar Catalonië. De verdediger is transfervrij nadat zijn contract bij Bayern München is verlopen en hij geen verlenging kreeg in Zuid-Duitsland. Hij speelde slechts een half jaar bij Der Rekordmeister.

Girona eindigde het afgelopen seizoen op de tiende plaats in La Liga. Lange tijd had de club uitzicht op Europees voetbal, maar door een slechte periode aan het einde van het seizoen lukte dat uiteindelijk niet meer. Girona is onderdeel van de City Football Group, waarin clubs als Melbourne City, Yokohama, Montevideo, Sichuan Jiuniu, Mumbai City, Lommel SK, Troyes, Palermo en Bahia in het pakket zitten. In de toekomst zou de verdediger eventueel in Australië willen spelen om daar zijn carrière af te sluiten. 

Voor zijn avontuur bij Bayern München kwam Blind uit voor Ajax, FC Groningen en Manchester United. Nu lijkt hij dus te gaan kiezen voor een overstap naar Spanje.