Supporters van Antwerp kunnen Mintjens-voorstel smaken: “Brengt zuurstof”

Supporters van Antwerp kunnen Mintjens-voorstel smaken: “Brengt zuurstof”

10-06-2023 16:12
7

Tania Mintjens heeft Paul Gheysens een voorstel gedaan. De voorzitter van Royal Antwerp FC had het tijdens de titelviering vooral over de Bosuil-gronden en zijn smeekbede werd gehoord.

Ook de supporters mengden zich vervolgens in het debat en stelden een petitie op die ondertussen al 12.000 keer is getekend. Nu kreeg de Federatie van Antwerp Supportersclubs (FASC) ook het voorstel van Mintjens te horen.

"Gisteravond hadden we wel ook al een mailtje ontvangen van de zaakwaarnemer (Francis Vanderhoydonck, red) van mevrouw Mintjens om eens telefonisch contact te hebben”, zegt Dominik Van Landeghem van FASC

De petitie lijkt zo ook een bijdrage te hebben geleverd. “Dat is deze ochtend gebeurd. Hij heeft daarin het voorstel van mevrouw Mintjens toegelicht, wat wij wel konden appreciëren als federatie. Wij gaan onze plek in dit verhaal niet groter maken dan ze is. Onze federatie heeft maar één belang: de supporters en de club.”

De fans wilden vooral betere communicatie. “Wij hebben die petitie eerder als een ludieke actie gestart om de communicatie tussen beide partijen weer op gang te trekken. Dit zal niet de doorbraak geweest zijn, maar het heeft in elk geval wel geholpen. Mevrouw Mintjens heeft via meneer Vanderhoydonck gezegd dat die petitie haar geraakt heeft. Dat is wel leuk voor ons."

Fans zijn blij
De supporters van Antwerp zijn alvast tevreden met het voorstel van Mintjens. "Vanuit het standpunt van de supporters vinden we dat een goed voorstel. Maar wij hebben geen zakelijke belangen te verdedigen. Wij kijken enkel naar club en supporters en gronden”, citeert Sporza Van Landeghem.

Er is nu alvast ademruimte. "Er is in elk geval een voorstel en dat zorgt voor een open deur. Laat ons hopen dat beide partijen er nu uitgeraken. Ik hoop dat dit voorstel opnieuw zuurstof in het verhaal brengt. Dat de communicatie weer wordt opgestart en dat we zo snel mogelijk een mooi afgewerkt stadion hebben, waar ook extra mensen kunnen komen kijken."