OFFICIEEL: Real Madrid haalt concurrent De Ketelaere bij AC Milan weg

OFFICIEEL: Real Madrid haalt concurrent De Ketelaere bij AC Milan weg

10-06-2023 14:01

Real Madrid heeft bevestigd dat Brahim Díaz deze zomer terugkeert in de Spaanse hoofdstad. De 23-jarige aanvallende middenvelder speelde de afgelopen drie seizoenen op huurbasis voor AC Milan. Diaz was het afgelopen seizoen de grote concurrent van Charles De Ketelaere (ex-Club Brugge).

Voor Díaz was lange tijd geen plaats bij de Koninklijke, nadat hij in januari 2019 werd overgenomen van Manchester City. De Madrilenen stalden hem al snel bij AC Milan, waar de eenmalig Spaans international wel belangrijk was. In 45 officiële duels was hij dit seizoen goed voor zeven goals en zeven assists.

Vooral zijn veelzijdigheid is een belangrijk wapen: Díaz kan op alle posities achter de spits uit de voeten. Het is ook een belangrijke reden voor Real Madrid om hem een nieuwe kans te geven in het Estadio Santiago Bernabéu. De Spaanse grootmacht ziet in hem de ideale opvolger van Marco Asensio, die uit zijn contract loopt en op het punt staat om een overstap naar Paris Saint-Germain af te ronden.

Díaz tekent ook meteen een nieuw contract bij Real Madrid. Daardoor ligt hij nu tot medio 2027 vast. De spelmaker is na Jude Bellingham en Fran Garcia de derde zomerse aanwinst. Daartegenover staat het vertrek van Asensio, Karim Benzema, Eden Hazard en Mariano Díaz.