Mintjens doorbreekt stilte met voorstel: “Antwerp mag grond gratis gebruiken

Mintjens doorbreekt stilte met voorstel: “Antwerp mag grond gratis gebruiken"

10-06-2023 12:10
21

Het dossier van de Bosuil blijft maar aanslepen. Paul Gheysens, voorzitter van Antwerp, gaf eerder aan dat het wachten is op een redelijke Tania Mintjens vooraleer er schot in de zaak kan komen. Mevrouw Mintjens doorbreekt de stilte en geeft een interview in Het Belang van Limburg.

De eigenares van het cruciale stukje grond geeft een primeur… De vrouw zou een voorstel hebben voor Gheysens en de club. Ze vertelt erover in de krant. “We hoeven ook geen vrienden te worden. Ik ben er zeker van dat we ook nu nog, in het belang van de club, toch een oplossing gaan vinden die voor beide partijen aanvaardbaar is”, begint ze. 

“Ik heb een voorstel uitgewerkt”, gaat Mintjens verder. “We starten van nul, met een nieuwe overeenkomst voor 99 jaar. De club mag de grond vanaf dan gratis gebruiken. Ze moeten me geen erfpacht meer betalen. Ik hoef geen enkele financiële vergoeding meer”, vertelt de eigenaresse in de krant. 

“Ghelamco moet zich wel engageren om de nieuwe tribunes met een normale commerciële marge te bouwen en te financieren tegen normale marktvoorwaarden. We vragen dat omdat Antwerp nu voor de twee tribunes jaarlijks enorme sommen betaalt aan een vennootschap van Gheysens. Volgens ons moeten die opbrengsten ten goede komen aan de club.”

De vraag is uiteraard meteen hoe dat te controleren zal zijn. Mintjens geeft die taak door aan de fans. “De supporters krijgen een vaste vertegenwoordiging in de raad van bestuur om erop toe te zien dat het clubbelang altijd primeert. Die vertegenwoordiger moet voor alle partijen aanvaardbaar zijn. Dus ook voor ons.”