Lukaku over racisme in voetbal: “Spelers moeten samenkomen en praten met FIFA”

Lukaku over racisme in voetbal: “Spelers moeten samenkomen en praten met FIFA”

10-06-2023 13:12 Laatste update: 13:12
7

Nu de Champions League-finale zaterdagavond in Istanbul wordt gespeeld, heeft Romelu Lukaku een interview gegeven aan CNN waarin hij het heeft over de racistische incidenten die zich in de sportwereld hebben voorgedaan. De Rode Duivel kwam met een aantal ideeën om racistische opmerkingen en daden in stadions te beperken.

Lukaku zou bijvoorbeeld willen dat veel van 's werelds toonaangevende spelers "samenkomen en rechtstreeks met de UEFA en de FIFA praten", evenals met de bestuursorganen van de nationale competities. Een soort spelersvakbond, lijkt het wel.

Hij vervolgt: "Het is echt teleurstellend dat dit gebeurt, want het is 2023, de wereld bestaat uit verschillende culturen, verschillende religies, verschillende gekleurde mensen en we maken nog steeds dezelfde fouten."

De aanvaller van Internazionale riep ook op tot "meer diversiteit in machtsposities" aan de top van het voetbal. Hij voegde eraan toe: "Mensen van kleur, zet ze aan het hoofd van elke raad van bestuur en dat is waar de verandering zal beginnen." Lukaku gelooft dan ook sterk dat als je mensen van verschillende kleuren op machtsposities zet, dat dingen veel sneller geregeld zouden zijn dan nu het geval is.