Chelsea en Pochettino hopen op komst Lavia: ‘Prijs rond de 50 miljoen euro’

Chelsea en Pochettino hopen op komst Lavia: ‘Prijs rond de 50 miljoen euro’

10-06-2023 12:26
11

Romeo Lavia speelt een schitterend debuut-seizoen in de Premier League. De jonge Rode Duivel was een van de weinige lichtpuntjes in het seizoen van Southampton, dat volgend jaar in The Championship te bewonderen zal zijn. Chelsea wil, volgens football.london, deze zomer Romeo Lavia van Southampton halen.

Lavia is een van de vele waarin Chelsea geïnteresseerd is in de aanloop naar de zomermercato. Na hun mislukte poging om Manuel Ugarte over te nemen van Sporting CP en naast de jacht op Moises Caicedo, hebben de Blues gesprekken geopend met Southampton om Lavia over te nemen, zo heeft football.london begrepen.

De 19-jarige speler kwam 35 keer in actie voor de Saints en maakte indruk, ondanks hun degradatie uit de Premier League. Lavia kwam afgelopen zomer van Manchester City naar St Mary's en na een paar goede optredens informeerde Chelsea naar zijn komst, maar hij bleef uiteindelijk aan de zuidkust en scoorde een paar weken later de winnende tegen Chelsea.

Mauricio Pochettino wil naar verluidt twee nieuwe middenvelders. Southampton is zich bewust van het niveau dat Lavia kan bereiken en blijft vasthouden aan hun prijs. Die prijs ligt rond de 50 miljoen euro.