Iconisch beeld De Bruyne en Lukaku: Iedereen praat vandaag nog over die foto

Iconisch beeld De Bruyne en Lukaku: "Iedereen praat vandaag nog over die foto"

10-06-2023 13:28 Laatste update: 13:29
2

Zaterdag vindt het hoogtepunt van het Europees voetbalseizoen plaats. De Champions League-finale ziet een confrontatie tussen Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku. Twee Belgen, twee Rode Duivels, twee vrienden, één titel. 

Vanavond zijn het tegenstanders, de volgende ochtend ongetwijfeld opnieuw vrienden. Iedereen herinnert zich de foto van de twee spelers hand in hand, armen uitgestrekt naar de hemel, hoofden gebogen. Het was tijdens die epische avond in de achtste finale van het WK tegen de Verenigde Staten.

De foto werd genomen door Bruno Fahy, een persfotograaf uit Namen. Hij vertelt ons het verhaal van een foto die "iconisch" is geworden. “Iedereen praat nog steeds met me over deze foto, dus het is waarschijnlijk de meest gedenkwaardige. De mooiste, ik weet het niet. Ik vind hem mooi. Ik denk dat iedereen hem mooi vond.”

"Ik sprak eerst met De Bruyne over deze foto, omdat ik het geluk had om een reportage bij hem te maken. En hij vond de foto geweldig. Ik was er heel blij mee”, klinkt het bij de fotograaf, geciteerd door RTBF. “Wat Lukaku betreft, ik heb een jaar geleden nog met hem over de foto gesproken. En hij vond de foto ook heel iconisch. Voor hem was het het beeld dat hij had bewaard van het WK 2014."