Transfervrij en toch meer dan 250 miljoen waard: elftal met Tielemans en Hazard

Transfervrij en toch meer dan 250 miljoen waard: elftal met Tielemans en Hazard

10-06-2023 10:50 Laatste update: 11:07
4

Het staat in de sterren geschreven dat er deze zomer weer transferrecords zullen sneuvelen, maar hier en daar vallen er natuurlijk ook zaakjes te doen. Niets zo leuk als een witte merel gratis aantrekken, omdat hij net uit zijn contract is gelopen bij zijn vorige club. VoetbalPrimeur.be stelde een elftal op dat elke voetballiefhebber doet likkebaarden, mét twee Belgen in de personen van Eden Hazard en Youri Tielemans.

Naar goede gewoonte zijn een heleboel spelers straks weer transfervrij. Voor de mindere goden is het niet altijd eenvoudig om een nieuwe werkgever te vinden, maar mensen met een stevige staat van dienst hebben de clubs vaak voor het uitkiezen. Dat zou zeker moeten gelden voor Tielemans. Na enkele jaren bij Leicester City zou de Rode Duivel nu op de top van zijn kunnen moeten zitten, althans qua leeftijd. Momenteel zouden er onderhandelingen lopen met Galatasaray, maar ook grootmachten als Arsenal FC, Newcastle United en AS Roma werden al genoemd.

Of Hazard nog steeds goed in de markt ligt, is een andere vraag. Na zijn pijnlijke periode bij Real Madrid lijkt het een gok om hem aan te trekken. Of trekt de gewezen superster gewoon de stekker uit zijn carrière? In ieder geval krijgt hij een plekje in VP's Transfervrije Elftal, vanwege zijn verdiensten uit het verleden. Hazard krijgt overigens steun van twee andere Real-spelers die waarschijnlijk vertrekken: Marco Asensio en Toni Kroos.

Verder vallen nog enkele Spanjaarden-op-leeftijd op: zowel Jordi Alba als David De Gea komen straks misschien bij een nieuwe werkgever terecht. Ook de naam van Ilkay Gündogan doet veel bestuurders dromen. Stel je voor, een mogelijke Champions-League-winnaar kostenloos in de wacht slepen. Volgens Transfermarkt is onderstaand elftal in totaal goed voor ruim 250 miljoen euro aan marktwaarde. Shoppen maar!