'Koppige' Mintjens doet Gheysens voorstel: Maar ik verkoop nooit. Jamais!

'Koppige' Mintjens doet Gheysens voorstel: "Maar ik verkoop nooit. Jamais!"

10-06-2023 10:36
53

Paul Gheysens maakte van de titelaandacht voor Royal Antwerp FC gebruik om een (niet al te warme) oproep te lanceren naar Tania Mintjens. Die zakenvrouw bezit nog steeds de gronden onder tribunes 2 en 3 en belemmert zo de verdere uitbouw van de Bosuil. Vanuit Londen heeft zij nu een voorstel gedaan aan de Antwerp-eigenaar. Tegelijk zet ze meteen haar hakken in het zand.

Mintjens lijkt bereid om naar een oplossing te zoeken. "Maar ik verkoop nooit. Jamais. Sinds begin 2021 wordt er bijna geëist, niet meer gevraagd, dat ik moet verkopen. Ik ben van nature al koppig, maar dat wordt dan alleen maar erger", toont ze zich een taaie tante in de Gazet van AntwerpenNiettemin beseft ze dat er een oplossing nodig is, want ook Mintjens heeft (naar eigen zeggen) het beste voor met de club.

Daarom het volgende voorstel: Mintjens stelt voor dat ze het erfpachtrecht voor 99 jaar bij de club legt. Daardoor zou Antwerp de komende eeuw kunnen bouwen op de gronden én alle inkomsten die zich daar genereren, voor zichzelf houden. Daar koppelt Mintjens wel enkele andere voorwaarden aan. Zo mag Gheysens het Stamnummer Eén niet verkopen de eerstvolgende vijf jaar. Als de Ghelamco-baas Antwerp uiteindelijk toch van de hand wil doen, wil Mintjens "een soort voorkooprecht, waarbij ik als grondeigenaar de eerste kans krijg om aan een marktconform bedrag de club in handen te krijgen." Zelf eigenaar worden is geen drijfveer, maar ze hoopt zo de kansen van andere Antwerpse investeerders gaaf te houden. Een buitenlandse eigenaar wil zij immers koste wat kost vermijden.

Tot slot heeft Mintjens nog een eis. Wanneer Gheysens inderdaad nieuwe tribunes 2 en 3 zou bouwen en het stadion zo afwerkt, mag hij daar niet meer aan verdienen dan wat "marktconform" is. Volgens haar verdwijnt er nu immers heel veel afbetalingsgeld naar zijn nv's die ingestaan hebben voor de bouw van de twee tribunes die al vernieuwd zijn. In de toekomst zou er meer geld naar de club moeten terugvloeien, besluit Mintjens.