Vermoedelijke opstellingen: De Bruyne is koning, Lukaku buigt hoofd voor Dzeko

Vermoedelijke opstellingen: De Bruyne is koning, Lukaku buigt hoofd voor Dzeko

10-06-2023 10:00 Laatste update: 10:23
4

Manchester City en Internazionale leven toe naar dé ontknoping van het seizoen. In de Champions League-finale in Istanbul lijkt zaterdagavond echter slechts één Rode Duivel aan de aftrap te staan met Kevin De Bruyne. Romelu Lukaku delft het onderspit tegen Edin Dzeko.

De voorbije weken stonden de Belgische en Italiaanse media vol van het dilemma: kiest Simone Inzaghi tegen City voor Dzeko, die het merendeel van het seizoen de voorkeur kreeg, of Lukaku, die weer zijn beste vorm benadert? De keuze is gevallen op die eerste. Dzeko leverde in de halve finale tegen AC Milan nog een geweldige prestatie af. De Bosniër, die een koppel vormt met Lautaro Martínez, treft zijn oude werkgever. Lukaku zal het verschil moeten maken als invaller.

Bij Man City is er uiteraard geen enkele twijfel over De Bruyne. Onze landgenoot moet zijn elftal bij de hand nemen en zo ein-de-lijk die gegeerde beker met de grote oren veroveren. Kyle Walker is het grootste vraagteken. De Engelse back kampte met rugklachten, maar lijkt op tijd fit. Verder zijn de ogen bij The Citizens gericht op sterspelers als Erling Haaland, Bernardo Silva, Ilkay Gündogan en Jack Grealish.

De kraker tussen Manchester City en Inter begint zaterdagavond om 21.00 uur.

De vermoedelijke opstellingen
Manchester City: Ederson; Walker, Dias, Akanji; Stones, Rodri; Silva, De Bruyne, Gundogan, Grealish; Haaland

Internazionale: Onana; Skriniar, Acerbi, Bastoni; Dumfries, Barella, Calhanoglu, Brozovic, Dimarco; Dzeko, Martinez